Kőburkolataink:

Mozaik kőburkolat
Rozzano 1
Rabac 3
Teverno 4
Cres 3
Artigna kőburkolat 1
Labin 1 Kőburkolat

Kőburkolatokról röviden

Számos elnevezését találjuk meg a kőburkolatoknak mind a gyártók, forgalmazók, mind a felhasználók részéről, –  legyen az díszkőburkolat, díszkő, burkolatkő, díszburkolat, burkolókő, – mégis mindannyian ugyanarra a terméktípusra gondolunk. A kőburkolatokat alapesetben két típusra oszthatjuk; mesterséges és természetes kőlapok.

Mesterséges kőburkolatok:

Az öntött, vagy préselt kőburkolat nem más, mint egy sablonba, formába öntött vagy préselt kőlap, aminek textúrája, felülete kiválóan utánozza a természetben előforduló mészkőlapokat, palaköveket, sziklákat. Anyaguk leginkább könnyűbeton (osztályozott homokos kavics vagy egyéb zúzalék, kötőanyag, perlit), így csökkentve a terhelést és az önsúlyt, valamint a kőburkolatok hő és hangszigetelési tulajdonságai sem elhanyagolható tényezők.

Textúrái hűen tudják visszaadni a természetes kőlapok, sziklafalak látványát. Nagyban emeli a hatásfokot a kőlapok szín-hűre festése is (általában szórással), de egyre nagyobb teret nyer a homogén színre-fújt kőburkolatok is.
A díszkövek felhasználása széleskörű. Egyre több belsőépítész alkalmazza a kőburkolati elemeket az enteriőr kialakítása, tervezése során – éppúgy jelen van kültérben, mint beltérben. Egyre többen építik be kertépítés során is, legyen az egy kerti kemence, grillező, vagy akár virágvályú dekorálása.
Beépítése egyszerű, ügyesebbek szakember nélkül is nekiláthatnak a burkolásnak. Az elemek “fogazatának” segítségével könnyen összeilleszthetőek a burkolókövek. Felragasztása flexibilis ragasztóval, illetve a gyártók által ajánlott ragasztókkal ajánlott. Felületüket mindenképpen érdemes impregnálószerrel kezelni. Áruk gyártónként, forgalmazónkként változó, sőt esetenként magasan differenciáltak, de egy biztos – nem marad el a hatás.

Mozaik Kőburkolat
kőburkolat hajdúkő
Teverno 1 terasz támfal